I sin retorik försöker S vilseleda väljarna och ge in trycket av att de – plötsligt – vill ha en riktigt stram invandringspolitik, en tuff kriminalpolitik och att de är öppna för kärnkraft.
De vet att de under sina åtta år vid makten inte fick något av detta gjort och att vi vann medborgarnas förtroende i valet för att de var trötta på den gamla politiken som lett till problemen Sverige har i dag.
DEBATT: Trots att Socialdemokraterna på flera områden nu försöker anpassa sig till vår politik så visade den socialdemokratiska kongressen vad det största partiet i vänsterblocket vill med Sverige. De vill ta ett tydligt steg till vänster: Bidragen ska öka och incitamenten att arbeta ska minska. Man vill avskaffa det som brukade kallas karensavdraget, förkorta normalarbetstiden och höja skatterna på arbete.
Socialdemokraterna har tidigare gått fram med en bolåneskatt – som direkt skulle slå med 6 400 kronor per år i högre bolånekostnader för ett vanligt hushåll. Under kongressen följde de upp det med höjda kapitalskatter, vilket är precis vad Miljöpartiet och Vänsterpartiet gick fram med i sina budgetförslag i höstas.
Socialdemokraternas politik beräknas på sikt leda till i storleksordningen nio procent lägre svensk BNP, 600 000 färre arbetade timmar om året och 11 000 färre svenskar i jobb.
S låtsas gärna som att de ska kunna styra själva
Vänstersvängen gäller även i migrationspolitiken. Alla de fyra partierna till vänster har under mandatperioden lagt förslag om att öka invandringen. Vid alla riksdagens omröstningar om en stramare invandring har minst ett parti till vänster röstat emot. S kan alltså rösta för våra förslag, men de hade själva inte ens kunnat lägga förslagen på bordet.
En stor asylinvandring, i kombination med en misslyckad integrationspolitik, har lett till att Sverige fått stora problem med utanförskap. En ökad asylinvandring kommer att förvärra det ytterligare.
S vill lasta över ansvaret på svenska folket genom att flytta personer i utanförskap till mer välmående områden. Detta hjälper inte människor som befinner sig långt ifrån samhällsgemenskapen att integreras och det är definitivt ingenting som svenska folket vill ha.helskärm
Allt detta är illa nog. Ännu värre är allt det som kommer på köpet med V och MP. Dramatiska skattehöjningar på allt från arbete och sparande till drivmedel och företagande. Säkerhetspolitisk ansvarslöshet med krav på att ta Sverige ut ur Nato. Terrorromantik som gör att seriös kritik mot kriget i Mellanöstern allt som oftast urartar i ren antisemitism.
S låtsas gärna som att de ska kunna styra själva. I praktiken ska varje siffra och varje kommatecken i deras politik förhandlas med V, MP och kanske med C.
Just nu är osäkerheten i världen och i världsekonomin mycket stor. Det drabbar ett land som är klämt mellan Rysslands krig mot Ukraina och USA:s tullar mot Europa. Och det påverkar svensk säkerhet och svensk ekonomi. Det krävs krafttag och förutsägbarhet, inte en farlig vänstersväng. Vi behöver på alla vis nu stärka vår säkerhet, vår konkurrenskraft och vår ekonomi. Vi behöver bygga ett starkare Sverige.
Då måste vi skapa de allra bästa förutsättningarna för arbete, företagande och tillväxt – inte höja bidragen, höja skatterna och korta normalarbetstiden.
I ett högt tempo gör vi det som vi fick väljarnas mandat för
Sverige har inte råd med den vänstersväng som en S-ledd regering skulle innebära. Våra fyra partier tar hoten mot Sverige på allvar. Vi är beslutsamma att bygga Sverige rikare och tryggare.
Vi har dramatiskt minskat den höga asylinvandringen, vi har tagit itu med den grova brottsligheten och de skyhöga el- och bränslepriserna som den förra regeringen lämnade efter sig. Inflationen har sjunkit från över tio procent, till två.
Samtidigt lägger vi grunden för ett rikare Sverige, med historiska investeringar i vägar och järnvägar, i forskning, i ny kärnkraft och i en enorm upprustning av det svenska försvaret.
I ett högt tempo gör vi det som vi fick väljarnas mandat för. Vi lägger grunden för att familjer ska känna sig säkra vid sin lekplats, att fler familjer ska ha råd att åka på sin första semester och att Sverige är glasklara med vilka värderingar som gäller.
Vi lägger grunden för ett bättre Sverige.
Ulf Kristersson (M), statsminister
Jimmie Åkesson (SD), partiledare
Ebba Busch (KD), energi- och näringsminister
Johan Pehrson (L), utbildningsminister