Stort polisuppbåd vid fjorden i Aalborg – 71-årig man försvunnen
Under onsdagskvällen är ett större polisuppbåd på plats vid fjorden i Aalborgområdet.
Nordjyllands Politi efterlyste tidigare under dagen en 71-årig man som senast sågs på tisdagen klockan 17.00, då han lämnade Aalborg Universitetshospital Nord i okänd riktning.
I ett pressmeddelande på onsdagskvällen meddelar Nordjyllands Politi att de under dagen har mottagit flera vittnesmål som har hjälpt till att kartlägga mannens rörelser. Baserat på dessa uppgifter och den fortsatta utredningen har polisen nu koncentrerat sökinsatsen kring Limfjorden.
– Vi har nära kontakt med de anhöriga, och sökandet fortsätter naturligtvis. Det innebär att polisen även imorgon kommer att vara synligt närvarande vid fjorden nära Aalborg – både på land och i vattnet, säger polisinspektör Henrik Kjær Hansen, som leder utredningen.
Polisinspektören betonar att det i nuläget inte finns något som tyder på att mannen har utsatts för ett brott, men vädjar om arbetsro.
– Just nu är det viktigt att polisen och våra hundar får arbetsro så vi kan säkra och bevara eventuella spår, säger Henrik Kjær Hansen.
Har du information i ärendet kan du kontakta polisen på 114.
Teater ger ungdomar mod och självförtroende i Aalborg
Viljan att utmana sina gränser och stå på scen har en särskilt positiv effekt på ungas tro på sig själva.
Teater Nordkraft har samarbetat med skolor för att lära unga våga stå fram och uppträda på scen. Samarbetet har nu förlängts med ytterligare två år.
Soloni Gebre går i åttonde klass på Bundgaardsskolen i Aalborg Øst, men just nu står hon och hennes klasskamrater på scen i Teater Nordkraft för att öva sig i att tänja sina gränser.
– Vi går alla ut och provar något som vi är lite rädda för eller inte är bra på. På det sättet blottar vi oss själva, säger Soloni Gebre.
Partnerskolan Teater Nordkraft har under denna säsong haft 12 klasser i projektet där eleverna bland annat får utmaningen att stå på scen.
– Det ger dem mod att våga. Våga göra nya saker. Våga kliva in i nya gemenskaper. Våga släppa taget och vara uttrycksfulla, säger läraren Bettina Graff från Bundgaardsskolen i Aalborg Øst.
Gränser flyttas
Just att komma bort från klassrummet och in i nya miljöer är en viktig del av upplevelsen för de unga.
– Man märker att ungdomarna behöver jobba med kroppen. Att allt inte ska ske i huvudet eller framför en skärm. När de släpper loss, använder kroppen och glömmer sig själva, blir det som en lek. Och när leken tar över är det en fröjd att se, säger dramapedagogen Tine Pejstrup från Teater Nordkraft.
Mellan 80 och 90 procent av ungdomarna upplever efteråt att de har blivit modigare efter att ha stått på scen.
– Det kommer att finnas många nya “scener” i livet där de kan ta fram detta och tänka: ’Det här har jag redan gjort. Jag har klarat något ännu värre – jag har stått på en riktig teaterscen’, säger läraren Bettina Graff.
Det är Den Obelske Familiefond, Region Nordjylland och Aalborgs kommun som har donerat 750 000 danska kronor för att säkra partnerskolans drift under de kommande två åren.